Faaliyetlerimiz

13 Ekim 2018 Günü Ankara Gürünler derneğinde Ankara’da yaşayan Gürünlü Gençleri ilk defa toplayıp sabah kahvaltısı verildi.

Burada Futbol takımı kurulması Folklor takımı kurulması saz kursu verilmesi gibi talepler geldi. Bu taleplerin değerlendirilmesi için yeterli sayıda isteğin olması gerektiğinden bunun için bize istenen şeyleri talep edenler ismen başvurup yeterli sayıya ulaşıldığında değerlendirileceği belirtildi

———————————————————————————————

Katılımın yoğun olduğu gezimizde Sıhhiyede toplanma alanından derneğimizin temin ettiği otobüsle yapılan yolculuktan sonra Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan ALTINKÖY müze alanının rehber eşliğinde gezilmesi bilgilendirilmesi yapıldı. Burada yapılan çay ikramından sonra otobüsle HAMAMÖNÜ bölgesindeki gezilmesi gereken Tacettin Dergahı ve civarındaki tarihi binalar rehber eşliğinde tanıtıldı. Daha sonra otobüsle toplanma alanına gidildi. Geziye katılanlar memnun bir şekilde ve tekrarını temenni ederek gezimiz sonlandırıldı.

Sivas ilimizin 17 ilçesinden biri de Gürün’dür. Gürünün tarihi çok eskilere dayanır. Bugün 2797 km2’lik arazisi, 2 Nahiyesi, 61 köyü ile yaklaşık 40 bin nüfusu barındırmaktadır. 14 ilköğretim okulu, 32 birleştirilmiş sınıf, 2 Lise, 1 yüksek okulu ile okuma – yazma oranı %98’dir.

—————————————————————————————————-

ANKARA GÜRÜNLÜLER DERNEĞİMİZ
1996 – 1997 öğretim yılında 12 öğrenci ile başlattığı öğrenci burslarını
1997 – 1998 öğretim yılında 15,
1998 – 1999 öğretim yılında 18,
1999 – 2000 öğretim yılında 25,
2000 – 2001 öğretim yılında 28,
2001 – 2002 öğretim yılında 34,
2002 – 2003 öğretim yılında 50,
2004 – 2005 öğrenim yılında 72,
2005 – 2006 öğrenim yılında 75,
2006 – 2007 öğrenim yılındada 81 öğrenciye burs vermenin onurunu yaşıyor.

Derneğimizin bugüne kadar Gürün’e götürdüğü hizmetler;
1. Burs verdiğimiz öğrencilerin tamamı Gürün doğumlu, Gürün de ikamet eden ve Gürün Lisesi mezunudur.
2. Gürün Çayboyu Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu ek binasının yapımı.
3. 44 yataklı Gürün Öğretmen Evinin malzemelerinin temini ve döşemelerinin temini. (Halıları, Yatakları,Karyoları, Perdeleri, Masa ve sandalyeleri vs,)
4. Gürün de bir sokağın ışıklandırılması ve kaldırım taşlarının döşenmesi.
5. Gürün Kurultay Camiisi minaresinin onarımı.
6. Gürünün tüm okullarına Bilgisayar ve ansiklopedi okul kitaplarının dağıtımının yapılması.
7. Gürün Alabalık Festivallerinde maddi ve manevi destek sağlanması, organizasyon çalışmalarında görev alınması.
8. Derneğimiz Yeşil Gürün Haber Bülteni adı altında ayda bir yayınlanan 8 10 sayfalık gazete çıkarılarak üye ve hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtılması.
19. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi, Ankara da yatacak yeri olmayan kısa süreli , iş takibi için gelen hemşehrilerimize kalacak yer temin edildiği gibi, işlerinin takibinde de yardım yapılmaktadır.
11. 2005 Gürün Festivalinde Gürün tohmacayının kadın kollarının katılımıyla 50-60 kişilik bir ankaradaki hemşerilerimizin katılımıyla senbolik tohma çayının temizlenmesi.
12. 2005 Başlatığımız Gürün festivali etkinliği olarak ankaradaki uzman doktorlarda oluşan başkanlığını Prof. Dr. Avni Babacanın eşliğinde derneğimizin organizesinde Gürün Devlet Hastahanesinde sağlik taramsi yapılması.
13. İnternetle toplu mesaj göndererek üye ve hemşerilerimizle anında haber ulaştırması sağlandı.
14. Ankaradaki Sivaslı 11 İlçe derneği ile birleşirek Ankara Sivaslılar dernekler fedarasyonunu (Kısa adı ASİDEF) kurarak kurucu üyesi olunması.
15. nkara Gürünlüler Derneğinin girişimleriyle SAYIN Mustafa Karamollaoğlu tarafında Gürün Kapalı Ceza Evi’nin içi yeniden Badana boyasının yapımı ve Mutfağinin yenide konple fayansları ve pencere,kapılarını pimapen Yapılarak Kader mahkumlarinada el uzaltılmış oldu.Kutlutaş Genel müdürü Sayın Mustafa Karamullaoğlu, Kutlutaş Şirketinin iyi döneminde Gürünlü binlerce hemşerimize iş imkanı sağlamış, derneğimize ve öğrenci burslerin yardım eden sayğı değer ağbeyimize Ankara Gürünlüler Derneği Olarak teşekkür ederiz.

Derneğimizin Ankara da bugüne kadar yaptığı çalışmalar;
1. Her yıl geleneksel hale gelen Gürün Gecesi ni düzenleyerek hemşehrilerimizin bir araya gelmelerinin sağlanması.
2. Derneğimiz Kadın Kollarının ayda bir dernek binasında toplanarak çay partilerinin verilmesi.
3. Yılda bir defa Gürün’ün meşhur Ekşili Köfte si yapılarak hemşehrilerimizin bir araya getirilmesi.
4. Kadın Kollarımız yılda bir defa Sulu Hedik yaparak hemşehrilerimizin bir araya getirilmesi.
5. Vefat eden hemşehrilerimiz kayıtlı tüm Gürünlülere haberdar ederek, cenaze törenlerine katılımın sağlanması, ailelerine destek olunması.
6. Ankara daki tüm hemşehrilerimizin mutlu günlerinden (Düğün, nişan, terfi, mezuniyet vb.) haberdar ederek, mutluluklarının artmasının ve paylaşılmasının sağlanması.

Derneğimiz bugüne kadar hiçbir siyasete girmeden, siyasi amaç ve ayrım gözetmeden üye ve hemşerilerine özveriyle hizmet vermektedir. Başarılar bizlerin değil tüm Gürünlülerindir.

Ankara Gürünlüler Derneği olarak diyoruz ki; Anketlere göre Ankara’nın %7 si Sivaslıdır. Eğer güç birliği yaparsak birçok şeyi başarırız. Sivas ın daha çok kalkınmasına katkı sağlarız. Örneğin, Ankara daki Sivaslı milletvekili adaylarını, Belediye Başkanı ve meclis üyesi adaylarını siyaset gütmeden desteklemeliyiz, bir noktada birleşmeliyiz. Sivil toplum örgütleri olarak örgütleşelim, iyi koordine olalım, isteklerimizi bilelim.

Tanrının ülkemizi doğal afetlerden, savaşlardan ve krizlerden korumasını diler, 2 binli yılların Türkiye mize, Sivas ımıza ve tüm hemşehrilerimize uğurlu yıllar ve hayırlı ramazanlar olmasını temenni eder saygılar sunarız.