Söz Konusu Gürün Olunca

Gürün Kaymakamı Davut Gül başkanlığında Belediye Başkanı Mehmet Aktaş C.Ü M.Y. O. Öğrencileri Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı İsmet Moroğlu ve Bahçeiçi Köyü Muhtarı Nahit Şahin’den oluşan heyet İzmir ve İstanbul’da yaşayan işadamı hemşerilerimizi ziyaret ettiler.
2006 yılında işadamı hemşerilerimizin destekleriyle başlatılan MYO ek binasının kalan kısımlarının tamamlanabilmesi için hemşerilerimizden yardım talep edildi. 400 m2 oturumlu 4 katlı toplam 1600 m2 olan ek bina, 10 derslik, 6 laboratuar, 1 amfi ve 1 adet çok amaçlı salondan oluşmaktadır. 2006 yılında toplanan 250 milyarlık yardımlarla karkas inşaatı ve çatısı tamamlanan ek binanın, kalan kısımların tamamlanabilmesi için 240 milyarlık bir meblağa ihtiyaç duyulmuştur.
Ziyaretlerine İzmir’de Gürün-Kangal Derneği’nin organize ettiği, Sivaslılar Vakfı başkanının da desteklediği programla başlayan heyet, burada Gürünlü ve Sivaslı hemşerilerimizi ziyaret ettiler. İzmir’de başlayıp İstanbul’da devam eden heyete İstanbul’da Gürün Kültür Vakfı eski başkanı Erol Gürün ile yeni başkan Erkan Yiğittürk de katıldı.

İzmir’de Şefik Güngör, Hasan Korkmaz, Ahmet Üzümcü, Mevlüt Dağlar, Mahmut Çetinkaya ve Mehmet Gün, İstanbul’da Asef Çoban, Hüseyin Bozdağ, Hamit Demir, Ali Kılıç Demir, Hüsnü Demir, Abdullah Toprak, Mümtaz Kayapınar, M Ali Gündoğan, Yılmaz Gürün, Selami Koca, Adnan Ünlü, Kazım Orbay Karakuş, Abdi Tecir, Mustafa Sancılı, Mehmet Tuna, Kemal Moğolkoç, Hamza Mum, Mevlüt Moroğlu, Kadir Yıldırım ve Kaya Moroğlu ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretlerden çok memnun kaldığını belirten Kaymakam Davut Gül, ‘Ne yapıyorsak Gürün için yapıyoruz. Bazı işler masa başında oturarak çözülmüyor. Bunun için gezmek, görmek ve ziyaret etmek gerekiyor. Bu bir ekip işidir. Gürünün gelişmesinde ve kalkınmasında gurbetteki hemşerilerimizin desteği şarttır. Bu ziyaretlerimizde biz hemşerilerimizden gerekli desteği aldık. Gördük ki Gürün söz konusu olunca herkes elini taşın altına koyuyor’ dedi. Kaymakam Gül, başta İzmir’deki Gürün-Kangal Derneği başkanı, Şahmerdan Şener, Sivaslılar Vakfı başkanı Emin Karaçuha, İstanbul’daki Gürünlüler Vakfı eski başkanı Erol Gürün yeni başkan Erkan Yiğittürk olmak üzere maddi ve manevi olarak destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür etti

Bu ziyaretler sonucunda İzmir’den 25 000.00 YTL nakdi, 15 000.00 YTL ayni, İstanbul’dan ise 171 000.035 YTL nakdi, toplam 211 000.035 YTL yardım toplanmıştır. Tahmini maliyet bedelinin 250 000.00 YTL civarında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, ‘ek binanın kalan 40 000.00 YTL eksiğinin de duyarlı işadamlarımız tarafından karşılanabileceğini umut ediyoruz’ dedi.
2005-2006 yılında Gürün’e yapılması planlanan bir lise binası, Yüksek Okul Öğrenci Yurdu, Huzurevi, Sağlık Ocağı, Park ve Yüksek Okula ek bina yapımı için Gürünlü siyaset, bürokrat ve işadamı hemşerilerimizle işbirliği yapıldı. Planlanan projelerin hayata geçirilmesi için 2006 yılı sonuna kadar devam eden hızlı ve etkin çalışmalar neticesinde Lise Binası, Yüksek Okul Öğrenci Yurdu, Huzurevi ve Parkın yapımı tamamlanmıştır. Sağlık Ocağının temeli ise 2007 yılında atılmıştır.

Bu gönderiyi paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir